All fields are required.

Close Appointment form

  • Home
  • Alla Hjärtansdag...

Alla Hjärtansdag

No Comments

imagesCA38RV2B1

Idag på Alla hjärtansdag utbildas tre grupper i HLR med hjärtstartare på Pöyry Swedpower AB i Göteborg. Företaget har valt att hjärtsäkra alla tio kontor runt om i Sverige. De hyr hjärtstartare till varje kontor samt utbildar all personal. Ett behjärtansvärt beslut som gör att personal och besökare kan känna sig trygga om de drabbas utav hjärtstopp på Pöyrys kontor. Personalen är utbildad och vet att varje sekund är viktig då en peson drabbas av ett hjärtstopp. Inom en minut ska de larma och startar HLR och inom tre minuter ska hjärtstartaren vara på plats för att ge en första elchock. En person som drabbas av ett hjärtstopp och får en elchock från en hjärtstartare inom tre minuter har 70% chans att överleva ett hjärtstopp.

Alla hjärtansdag fokuserar väldigt mycket på kärlek men vi på Servicia Medical är glada att vara med och påverka så att fler kan överleva ett hjärtstopp. När någon drabbas av ett hjärtstopp så är det inte bara den drabbade som blir drabbad…. Även nära och kära blir påverkade vare sig personen överlever eller avlider. Om fler utbildar sig i HLR och vi får fler hjärtstartare ute i samhället så kommer fler liv kunna räddas. Ett steg i den riktningen är att idag utbildas vår instruktör Pernilla så att hon i framtiden kan utbilda fler instruktörer som i sin tur kan utbilda fler personer i HLR. Men dessa ringar på vattnet så hoppas vi snart att Sverige har en statistik med att minst 10% av de som drabbas av ett hjärtstopp utanför sjukhus överlever ett hjärtstopp.

Vi önskar er alla en härlig Alla hjärtansdag!

  • Share This

About the author

dhlrutbildningse dhlrutbildningse

Related Posts

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>