All fields are required.

Close Appointment form

Hjärtstartare till bästa pris

Varje år drabbas ca 10 000 människor av hjärtstopp varav endast ett fåtal överlever utan hjälp av en hjärtstartare. Sannolikheten att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går utan hjälp. Det innebär att det är viktigt att så tidigt som möjligt få fram en hjärtstartare till platsen.

Vi erbjuder hjärtstartare till försäljning eller uthyrning. Våra produkter är av högsta kvalitet och med hjälp av service och utbildning lär du dig att hantera hjärtstartaren på bästa sättHyra hjärtstartare
 

Köpa hjärtstartare
 

Hjärtstartare / Defibrillator


Information om hjärtstartare

En hjärtstartare används för att ge elchocker till hjärtat på en person som har drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Vid ett plötsligt hjärtstopp hamnar hjärtat i ett slags elektriskt kaos. Hjärtat står och skakar och kan inte pumpa runt blodet i kroppen. Man brukar kalla det kammarflimmer eller ventrikelflimmer. Med hjälp av HLR hjälper du hjärtat att åter pumpa runt syresatt blod i kroppen.

Tyvärr kan inte alltid hjärtat starta endast med hjälp av hjärt-lungräddning utan det behövs ibland en elchock från en hjärtstartare eller defibrillator, som de också kallas. Genom att ge hjärtat en elchock så hoppas man kunna bryta kaoset som uppstått och att chocken ska skaka om hjärtat så det hittar rätt takt igen. Hjärtstartaren känner av om och när den ska ge en strömstöt så det finns ingen risk att man ”råkar” ge en stöt när det inte är nödvändigt.

Vad händer om man inte defibrillerar?

Pumpas inte syrerikt blod ut i organ, muskler och vävnader så uppstår snabbt skador på dessa. Hjärtat men även hjärnan tar skada relativt fort. Sannolikheten att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går. Detta gör att det är viktigt att få igång pulsen så fort som möjligt.

När ett plötsligt hjärtstopp uppstår så hamnar hjärtat i ett slags kaos och slår i ett så kallat kammarflimmer eller ventrikelflimmer. Dessa innehåller elektriska impulser som man behöver för att kunna defibrillera och skaka om hjärtat med elchocken så att det börjar slå rätt igen.

När man fått igång hjärtat är det viktigt att man ofta kollar puls och andning, för har man haft ett hjärtstopp är det stor risk att man får det igen.

Alla kan använda våra hjärtstartare. De ger tydliga instruktioner för hur du ska gå tillväga under ett hjärtstopp.


Support ingår

Om du väljer att hyra hjärtstartare av oss ingår fri support.

I supportavtalet ingår bland annat telefonsupport, råd rörande utbildning, hjälp med funktioner på hjärtstartaren, uppgraderingar, reservdelsfrågor samt hjälp med information rörande patienten efter det att hjärtstartaren använts i skarpt läge. Vid köp av hjärtstartare kan supportavtal köpas till för 39kr/mån.

Läs mer om våra hjärtstartare på vår separata sida om defibrillatorer.