All fields are required.

Close Appointment form

Hjärtstartare till bästa pris

Varje år drabbas ca 10 000 människor av hjärtstopp varav endast ett fåtal överlever utan hjälp av en hjärtstartare. Sannolikheten att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går utan hjälp. Det innebär att det är viktigt att så tidigt som möjligt få fram en hjärtstartare till platsen.

Vi erbjuder hjärtstartare till försäljning eller uthyrning. Våra produkter är av högsta kvalitet och med hjälp av service och utbildning lär du dig att hantera hjärtstartaren på bästa sättHyra hjärtstartare
 

Köpa hjärtstartare
 


Hjärtstartare / Defibrillator


Hjärtstartare Lifepak CR 2

Information om hjärtstartare

En hjärtstartare används för att ge elchocker till hjärtat på en person som har drabbats av ett plötsligt hjärtstopp. Vid ett plötsligt hjärtstopp hamnar hjärtat i ett slags elektriskt kaos. Hjärtat står och skakar och kan inte pumpa runt blodet i kroppen. Man brukar kalla det kammarflimmer eller ventrikelflimmer. Med hjälp av HLR hjälper du hjärtat att manuellt pumpa runt syresatt blod i kroppen. Hjärt-lungräddning köper alltså viktigt tid i väntan på att få hjälp av en hjärtstartare.

Om man fått ett hjärtstopp så  behövs det en elchock från en hjärtstartare eller defibrillator, som de också kallas. Genom att ge hjärtat en elchock så hoppas man kunna bryta kaoset som uppstått och att chocken ska skaka om hjärtat så det hittar rätt takt igen. Hjärtstartaren känner av om och när den ska ge en strömstöt så det finns ingen risk att man ”råkar” ge en stöt när det inte är nödvändigt.


Vad händer om man inte defibrillerar?

Pumpas inte syrerikt blod ut i organ, muskler och vävnader så uppstår snabbt skador på dessa. Hjärtat men även hjärnan tar skada relativt fort. Sannolikheten att överleva ett hjärtstopp minskar med 10% för varje minut som går. Detta gör att det är viktigt att få igång hjärtat så snart som möjligt.

När ett plötsligt hjärtstopp uppstår så hamnar hjärtat i ett elektriskt kaos, i ett så kallat kammarflimmer eller ventrikelflimmer. Med hjälp av en hjärtstartare kan hjärtat startas om igen och det elektriska kaoset slås ut.

Alla kan använda våra hjärtstartare. De ger tydliga instruktioner för hur du ska gå tillväga under ett hjärtstopp.

Hjärtstartare - Defibrillator

Support ingår

Om du väljer att hyra hjärtstartare av oss ingår fri support.

I supportavtalet ingår bland annat telefonsupport, råd rörande utbildning, hjälp med funktioner på hjärtstartaren, uppgraderingar, reservdelsfrågor samt hjälp med information rörande patienten efter det att hjärtstartaren använts i skarpt läge.

Läs mer om våra hjärtstartare på vår separata sida om defibrillatorer (öppnas i nytt fönster).

Läs mer om våra hjärtstartare