All fields are required.

Close Appointment form

LIFEPAK CR PLUS

Lifepak CR Plus är en driftsäker, lättanvänd och pålitlig hjärtstartare. Med 8 års garanti vet du att hjärtstartaren du investerar i är framtagen för att vara en trygghet under en lång tid framöver. Den kräver ytterst lite underhåll och är så enkel att använda att även personer utan utbildning kan använda den.

cr2-plus

ALLTID REDO ATT ANVÄNDAS

När du köper eller hyr en Lifepak CR Plus medföljer batteri och elektroder, så hjärtstartaren är redo att användas direkt vid leverans. Batteriet har en stand-by-tid på garanterat två år från det att det har installerats. Batteriet och elektroderna är enkla att byta och likt en brandvarnare så börjar hjärtstartaren pipa när det börjar bli dags för att byta batteriet. Har du dessutom vårt supportavtal så ringer vi upp dig och påminner om att batteriet snart behöver bytas ut. På så vis kan du vara säker på att ni alltid har en hjärtstartare som är redo att användas om det skulle behövas.

DU KAN INTE GÖRA FEL MED LIFEPAK CR PLUS

Det absolut viktigaste att veta när du använder en Lifepak CR Plus är att du inte kan göra fel. Hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen på den drabbade personen och rekommenderar användaren att ge en stöt endast om det är nödvändigt. Finns det tecken på att hjärtat inte stannat så kan inte personen chockas. Du får tydliga och enkla instruktioner genom Lifepak CR Plus röstinstruktioner som hela tiden berättar vad du ska göra. Du blir guidad genom hela förloppet och kan inte skada personen med Lifepak CR Plus, så du kan känna dig trygg under din insats.

KAN ANVÄNDAS PÅ ALLA

Tack vare tillvalet barnelektroder kan hjärtstartaren användas på vem som helst som får ett hjärtstopp, även barn och spädbarn. Genom att byta ut elektroderna anpassas elstöten för den mindre kroppen. Detta tillval är särskilt lämpligt i miljöer där barn rör sig, till exempel på förskolor, skolor, i bostadsrättsföreningar, köpcentrum, och i övriga allmänna utrymmen.

SÅ ANVÄNDER DU LIFEPAK CR PLUS – STEG FÖR STEG

1. Börja med att konstatera om personen har hjärtstillestånd (detta lär du dig att göra på en av våra HLR-utbildningar som kan kombineras med HLR-utbildning med hjärtstartare). Ställ ned Lifepak CR Plus på marken/golvet och öppna locket. Defibrillatorn slås då på och röstmeddelanden kommer vägleda dig genom de olika stegen.
2. Ta bort kläder från personens överkropp så att bröstet frigörs. Bröstkorgen kan behövas torkas av om personen är blöt. Har personen mycket hår kan man behöva snabbt raka bröstet så att elektroderna fäster.
3. Avlägsna skyddsfilmen med det röda handtaget genom att dra nedåt. Detta gör så att elektroderna frigörs. Öppna paketet helt och ta ut elektroderna.
4. Ta bort elektroderna från hjärtstartaren, en i taget.
5. Sätt elektroderna på personens bröst, så som bilderna visar.
6. Lyssna på röstmeddelandena och rör inte patienten om du inte får instruktioner om att göra det. Det är viktigt att kontrollera att ingen rör personen och att det inte finns någon kontakt med personen innan du trycker på defibrilleringsknappen på hjärtstartaren, när du fått instruktioner om att göra det.
7. Om personen börjar röra på sig eller andas är det bara att låta elektroderna sitta kvar på personen och låta de vara kopplade till Lifepak CR Plus. Om det är möjligt så ska personen läggas i framstupa sidoläge, vilket du också får lära dig om under våra hjärt- lugnräddnignsutbildningar.

TEKNISK INFORMATION OCH SPECIFIKATION

Den utmatade energisekvensen finns i fler nivåer som kan ändras mellan 150 J till 360 J – starkast i branschen.
Energiprotokollet är förinställt på att öka energinivån på stöten om den tidigare stöten med lägre energinivå inte har någon verkan.
Chockrådgivningssystemet i Lifepak CR Plus är ett analyssystem som avgör om det är nödvändigt att avge en stöt. Lifepak CR Plus laddas bara för stöt om chockrådgivningssystemet anser att stöten är nödvändig.
Hjärtstartaren väger 2 kilo.
Rörelsedetektionen är aktiverat under analysen av personen.
Lifepak CR Plus utför en kontinuerlig EKG-patientrapport som kan vara till stor hjälp för räddningspersonal när de anlänt.
En kontinuerlig sammanfattningsrapport av kritiska livräddningshändelser och EKG-kurvsegment hör hit.
Lifepak CR Plus testar sig själv automatiskt varje vecka. Dessa tester finns i Testloggsrapporten.